Visie/missie

MISSIE

Cultureghem is een plaats waar iedereen terecht kan en de ondersteuning krijgt die hij/zij nodig heeft. Al sinds het ontstaan van de organisatie ontvangt Cultureghem zo veel mogelijk doelgroepen en stimuleert ze ontmoeting tussen de meest uiteenlopende deelnemers.

We hebben al veel doelgroepen over de vloer gekregen: lagere, secundaire en hogescholen, volwassenen, jongeren, anderstaligen, mensen met financiële moeilijkheden, mensen zonder papieren, bedrijventeams, enz. M.a.w. iedereen, maar dan ook echt iedereen, heeft toegang tot onze organisatie.

Maar we willen en kunnen het nog breder trekken. We willen op een actieve manier meer kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking bij onze activiteiten betrekken. Ook zij maken deel uit van onze stad, van onze samenleving en dus ook van Cultureghem.

Uiteraard beseffen wij dat dit de nodige aanpassing en inspanning van ons verwacht. We gaan dit engagement dan ook vol overtuiging aan.

VISIE

Je moet de locatie zien als een huis vol deuren. Sommige mensen hebben de loper (1 sleutel voor alle deuren) en kunnen alle sloten openen om binnen te geraken. Mensen met een beperking hebben niet alle sleutels en kunnen daarom de site niet volledig betreden.

Je kan ervoor kiezen om speciale sleutels van alle deuren te ontwikkelen, een hele sleutelbos, om iedereen op de bestemming te krijgen. Dit betekent dat je speciale activiteiten creëert voor elke doelgroep, een speciaal project bedenkt, enz.

Maar de kunst is net om ervoor te zorgen dat iedereen een loper heeft. Ook iemand met een beperking. Dit betekent dat we onze werking zodanig aanpassen tot alles voor iedereen toegankelijk is, ook zonder speciale sleutel.

De mensen met een beperking krijgen geen speciale activiteit voorgeschoteld, maar spelen juist hetzelfde spel als alle anderen. Het spel is zodanig aangepast dat niet opvalt met welke speciale aandacht het is ontwikkeld. Op die manier komen mensen met een beperking niet in de spotlights te staan en is extra aandacht niet langer nodig.

Iedereen die tips en tricks heeft om ons hierbij te ondersteunen is dan ook welkom. Elk idee is belangrijk voor ons.

Elke beschikbare expertise, kennis en informatie halen wij graag in huis om het beste resultaat te behalen. We evalueren onze werking en activiteiten continu om te blijven evolueren naar een volledig inclusieve werking.

Van één ding zijn we zeker, “the sky is the limit”!

Advertenties

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: