Over

14 oktober 2016 is voor mij een speciale dag. Ik maak kennis met Cultureghem.
Ik krijg er de kans om de troeven van inclusief werken uit te leggen en krijg te horen dat de medewerkers achter het idee staan, maar niemand hebben om het te trekken. Tot dan dus, want ik mocht de architect zijn van deze brug.

De eerste maanden draai ik mee als vrijwilliger/stagiair, leer ik de organisatie van dichterbij kennen en bekijk ik wat er mogelijk is om de brug te bouwen. Al snel merk ik dat Cultureghem de plek is waar ik de brug wil bouwen.

Januari 2017:
Ik heb nu officieel groen licht gekregen om de brug te bouwen. Januari en februari zijn de maanden waar ik op zoek ga achter partners, organisaties en mensen die in ons geloven en ons mee willen ondersteunen. De nodige steun vind ik bij het Overleg Beperkt?! die het project wilt opvolgen en mee sturen waar nodig. Groep INTRO en Gehandicaptenzorg en Solidariteit nemen ook een rol op in de bouw van de brug en worden lid van onze werkgroep inclusie. Ook De Cardijnschool, Kasterlinden en het Koninklijk Instituut Woluwe geloven in ons en beloven dat ze met een aantal klassen op bezoek komen op KOOKMET om ons aanbod te testen en te evalueren. M.a.w. we hebben de nodige mensen om de brug te bouwen.

Juni 2017:
Ook de Vlaamse overheid (Minister voor jeugd, cultuur en media, Sven Gatz) gelooft in ons project en geeft ons een projectsubsidie.

Voor mij betekent dit dat ik effectief kan starten met mijn project en dit kan trekken als medewerker van Cultureghem. We zijn dus effectief vertrokken.

Deze blog heb ik ontwikkeld om de verhalen over onze brug neer te schrijven.
Dit is de plek waar je kan vinden hoe we onze blog willen bouwen en welke stappen we ondernemen. Ik hoop met deze blog mensen te inspireren, maar vooral ook aan te moedigen om ook de stap te zetten net als Cultureghem. Dit is het verhaal van de brug…

 

 

Advertenties

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: