KAFFEE KETMET

Cultureghem wil in de marge van het grootste overdekte speelplein van de stad, KETMET, een ontmoetingsplek creëren waar het thema ‘mensen met een beperking’ uitvoerig aan bod komt. Met dit project wilt Cultureghem het label ‘handicap’ van deze mensen halen en duidelijk maken dat het slechts mensen met een beperking zijn. Sterker nog, het zijn mensen met slechts een beperking !

Binnen dit project is het de ambitie te kijken naar waar deze mensen sterk in zijn en wat hun kwaliteiten zijn. Daarom lanceert het KAFFEE KETMET, een bar waar je bediend wordt door mensen met een beperking en die bestemd is voor iedereen.

 

Het thema ‘mensen met een beperking’ is te belangrijk om weg te stoppen/te zwijgen

KAFFEE KETMET is de plek voor organisaties, jeugdwerkers, professionals, vrijwilligers, buurtbewoners en alle andere mensen om dit thema uitvoerig te bespreken, met elkaar ideeën, gedachten en projecten uit te wisselen.

Dit is geen thema dat vaak aan bod komt tijdens de middagpauze of gesprekje op de tram. Sterker nog, het is een thema waar veel mensen niet over spreken omdat ze er niet mee in contact zijn gekomen, of waar mensen voorzichtig in willen zijn uit angst iemand te kwetsen. Cultureghem wilt met dit project dit taboe doorbreken en mensen er bewust mee in contact brengen.

Ben jij ook geïnteresseerd in verhalen van mensen met een beperking en wil je inspiratie opdoen van  jeugdwerkers die met deze doelgroep werken? Of ben je gewoon op zoek naar een plek om gezellig een babbeltje te slaan? Dan ben jij elke woensdag tussen 12u en 16u welkom op KAFFEE KETMET bij Abattoir te Anderlecht, Ropsy Chaudronstraat 24, vlakbij metro Clemenceau. Je kan er genieten van een hapje en drankje en van een babbel met mensen die je (nog) niet kent. Ook organisaties die werken met mensen met een beperking en die samen met hen de bar willen overnemen voor één of meerdere weken mogen contact opnemen met Cultureghem.

Advertenties

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: