KETMET ontwaakt nog krachtiger en toegankelijker uit winterrust

Woensdag 28 maart 2018

kickoff

Vandaag is het de opening van KETMET.
Na een korte winterslaap wordt KETMET opnieuw wakker. Nog groter en nog toegankelijker. Op de opening verwelkomen we meer dan 600 ketten samen met hun begeleiders en ouders. Meer dan 600 ketten genieten van een namiddagje op KETMET en meer bijna 150 mensen genieten van een gezonde maaltijd op BARATTOIR.

kicoff2

KETMET start zet dit jaar verder in op haar traject naar meer INCLUSIE en meer toegankelijkheid voor iedereen.

Wat betekent dit?
Tijdens de winter hebben we uiteraard niet stil gezeten en zijn er nieuwe PLAYBOXEN en tools ontwikkeld om KETMET nog toffer, nog toegankelijker en nog inclusiever te maken. Bovendien organiseerden we in FOODMET een winterversie van KETMET voor de gezinnen en kinderen uit de Brusselse winteropvang. Het werd meteen ook voor heel wat nieuwe tools een experimenteerplek.

Wil je even rustig genieten van de geluidjes van de natuur, een boekje lezen of gewoonweg even wegdromen. Dit kan allemaal in de Chilbox.

chillbox

Eén van de boxen die het aanbod uitbreidt en de noden van een groep mensen invult, is de Chillbox. Chillbox is onze snoezelruimte gecreëerd voor zij die even wat rust nodig hebben op KETMET. Deze box leid je even weg van de vele interessante prikkels die KETMET te bieden heeft en biedt met haar mooie interieur, bijhorende verlichting en sound-installatie de rust die nodig is. Wil je even genieten van natuurgeluiden, een boekje lezen of gewoonweg even wegdromen. Dit kan allemaal in Chillbox.

kickkoff 3

Een andere tool die werd ontwikkeld, is ons KETMET plan.
Dit plan op groot formaat hangt aan het infobord bij de ingang van KETMET en maakt kinderen, jongeren, ouders en begeleiders duidelijk wat er die dag allemaal te doen valt, waar ze het precies kunnen beleven en met wie. De playboxen, activiteiten en animatoren staan uitgebeeld op dit plan. Wat we hiermee willen bereiken, is eigenlijk heel simpel: ons aanbod net iets duidelijker maken voor zij die hier nood aan hebben.

Zoals eerder gezegd zet na KOOKMET nu ook KETMET verdere stappen in ons traject om inclusiever en toegankelijker te worden. We gaan samen met de doelgroep actief op zoek naar drempels en methodes om KETMET nog toegankelijker te maken. We zoeken hierbij naar zowel zichtbare las onzichtbare drempels. Ons materiaal passen we aan en vullen we bij waar nodig, maar ook drempels zoals te veel prikkels, braille-prijslijsten en dergelijke, pakken we aan. Het hoofddoel van KETMET blijft hetzelfde. Een speel- en ontmoetingsplek creëren voor alle Brusselse ketten en hun ouders of begeleiders. Ook zij die nog te vaak onder de radar leven, behoren tot deze groep Brusselse ketjes.

braille recept

Zin om ons te ondersteunen en te helpen bij dit traject? Neem zeker contact op.
Zin om te komen spelen op KETMET en te genieten van een maaltijdje of drankje op BARATTOIR? Kom gewoon af!

Tot binnenkort, op Abattoir of elders in de stad, of gewoon op deze blog…

Cem Aydogan

Master of Inclusion
Bruggenbouwer van Cultureghem

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: