Onze sneeuwbal tot inclusief samenleven is gelanceerd!

IMG_20180119_132402.jpgVrijdag 19/01/2018:
De Cardijnschool is vandaag opnieuw op bezoek met 13 van haar leerlingen.
Samen met Les sureaux en Kameleon vormen ze een fantastisch grote groep die een heerlijke maaltijd gaat klaarmaken.

IMG_20180119_092336Om 9u stipt staan onze speciallekes voor de deur, ze krijgen een plekje en eten hun tien-uurtje op. Elke dag eten ze een stukje fruit om de dag goed te beginnen, dus ook op KOOKMET.

Om 9u30 vliegen we erin! De groepjes worden verdeeld, een deel gaat de markt op, het ander deel naar het kookmetklasje. Rond 11u staan de eerste potten op het vuur. De ruimte vult zich met aangename geuren en overal zijn enthousiaste druk bezige kinderen te zien.

Om 12u is het etenstijd en ik zie dat onze speciallekes vriendjes hebben gevonden uit de andere scholen. Samen zoeken ze een plekje aan de lange gastentafel van KOOKMET.

IMG_20180119_111821

KOOKMET begint meer en meer een verhaal te worden waar de brug onnodig begint te worden. Ik merk dat ik minder als begeleider van de BUSO scholen moet optreden. De leerlingen vinden meer en meer hun weg naar elkaar en samen zorgen ze voor een geslaagde dag.

Sky is the limit, wat ons betreft!

Het is fantastisch om te zien hoe de leerlingen met een glimlach naar huis vertrekken. Ik hoop alvast dat buiten KOOKMET, deze groepen elkaar nog steeds opzoeken en samen toffe momenten beleven. Inclusie is niet enkel nodig binnen Cultureghem, maar binnen onze volledige samenleving. De sneeuwbal is gemaakt, nu wachten tot dat ze begint te rollen en groter wordt. Sky is the limit, wat ons betreft!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: