8 kastaars bezoeken KOOKMET

10/11/2017: 8 leerlingen van Kasterlinden bezoeken KOOKMET. Laura begeleidt samen met mij de groep, ze heeft wat vragen over hoe het gaat verlopen en of het contact met de groep zal lukken. Ik vertel haar dat het allemaal echt in orde komt. We wandelen met onze Kastaars de kelders binnen om naar het klasje te gaan. Onderweg stoppen we aan de champignonkwekerij om de champignons te bezoeken, geen goed plan blijkbaar. Een van de leerlingen heeft schrik van champignons, hij wilt er absoluut niets mee te maken hebben. Oei, wat nu? Dan stappen we maar door. In het klasje praten we samen over gezond koken, seizoensgroenten en de markt. De kinderen weten veel meer over groenten en gezond koken dan we zelf wisten. Ze delen hun kennis met ons. Daarna gaan we samen de markt op om te koken. Het koken kunnen ze ook al behoorlijk, ze hebben elke week kookles, vertellen ze.

De potjes staan op het vuur, dus kunnen we wat rondlopen in de FOODMET. Niet te lang zegt één van de leerlingen tegen mij, want het is te druk op de markt. Gezellig eten we met z’n allen (Kasterlinden en Voorzienigheidschool) van onze maaltijd. Na het eten ruimen we samen op en is het tijd om afscheid te nemen.

De leerlingen vertellen mij dat ze KOOKMET heel leuk vonden. Ze vonden het leuk om gezond te koken en dit eten te delen met andere kinderen en mensen. Dat is tof om te horen, zeg ik hen, want dat is wat we willen bereiken. De leerlingen gaan terug naar school en ik neem wat tijd om met Laura wat na te praten. Ze vertelt me dat ze verbaasd was, ze had de groep veel ‘moeilijker’ ingeschat. Ze dacht dat contact leggen met hen niet gemakkelijk zou zijn en dat ze de uitleg niet zouden begrijpen. Ze heeft bijgeleerd, zegt ze. Tof!

We hebben weer wat mensen kunnen sensibiliseren en hebben zelf weer iets bijgeleerd over de toegankelijkheid van KOOKMET. Vaak zijn de drempels niet belangrijk, zolang er het nodige enthousiasme is om ze te overbruggen. We staan al verder met onze brug. Ik kijk al uit naar de volgende ‘speciallekes’. 🙂

KOOKMET 10 11

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: